Εργαστήρια

Τη 2η ημέρα του Συμποσίου, ο άξονας 3 (Οι σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις) θα υλοποιηθεί μέσω 5 παράλληλων εργαστηρίων, όπου θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες παιδαγωγικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Οι τίτλοι των εργαστηρίων είναι οι εξής:

«Λασαλιανή Παιδαγωγική. Παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση»

- «Παιδαγωγική Φρενέ / Θεσμική Παιδαγωγική

- «Μοντεσσοριανή αγωγή στην ελληνική πραγματικότητα: θεωρητική κάλυψη και πρακτική προσέγγιση από τα 2,5 έως τα 12 έτη»

- «Σχολή Χιλλ. Προσεγγίζοντας την έννοια του χρόνου στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο»

- «Χαρισμάθεια. Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων…όπως αυτές του ελληνικού σχολείου»

 

Για την καλύτερη οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων, σε καθένα από αυτά δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής σε περιορισμένο αριθμό έως 70 ατόμων. Για τον λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να εγγραφούν στα εργαστήρια, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των δύο εκπαιδευτηρίων (Εγγραφή).   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, γονείς, αλλά και όσοι συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας για το μέλλον της εκπαίδευσης είναι ευπρόσδεκτοι στις εργασίες του Παιδαγωγικού Συμποσίου.  

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στην κα Βουτσίνου Λουκία (τηλ. 210-2522402, εσωτ.347) ή στην κα Αρμάου Νικολέτα (τηλ. 210-9418011, εσωτ. 2710) ή μέσω email στο l_leonin@leonteios.gr ή στο info@leontios.gr.